Regülatör Seçimi
Regülatör Nedir Nasıl Çalışır? Regülatör, alçak gerilim sistemlerinde -90V, +50V aralığında enerjinin az veya çok gelmesi durumlarına karşı halk dilinde yükselteç olarak bilinen tek sarımlı trafoların genel adıdır. Regülatörler, tıpkı trafoların gibi giriş ve çıkış sargılarının oranıyla giriş ve çıkış voltajının ayarlandığı varyak adı verilen tek sarımlı trafo gibi düşünülebilir.
Regülatörlerin çalışma prensibi, özellikle servo regülatörlerde manuel olarak kademe ayarlarıyla girişteki voltajın az olması durumunda giriş sargısının çıkış sargısından gereği kadar daha fazla sarımlı hale gelmesi, giriş voltajının yüksek olması durumunda giriş sargısının çıkış sargısından daha az sarımlı hale gelmesi ile voltajı ayarlar.
Regülatör ne işe yarar?
Regülatör, özellikle trafo mesafelerinin çok uzak olduğu kırsal kesimler ile organize olmayan sanayi bölgelerinde fabrikalar ile aynı trafoyu paylaşan yapılar için gerekli sistemlerdir. Bu tip yerlerde özellikle trafoya yakın yerlerde kademe ayarından dolayı normalden yüksek voltaj alınmakta, uzak yerlerde ise normalden daha az voltaj alınmaktadır. Regülatör, bu tip yerlerde enerjinin kademe ayarını lokal olarak yapılıp, bireysel voltajın normal seviyelerde alınmasını ve elektronik sistemlerin ihtiyaç duydukları voltajı almalarını sağlar.
Regülatör Hakkında Bilgi?
Reksan Regülatör, her geçen gün hayatımıza yenisi giren elektrikli ekipmanı korumaya yarayan elektrik enerjisini istenen değerde tutan örneğin 220/380volta sabitleyen servo voltaj sürücüsüdür.
Regülatörü Seçimi?
Regülatör, tek fazlı ve üç fazlı olarak üretilir. (3faz Regülatörlere Trifaze regülatör, (1fazlı Regülatörlere Monofaze regülatör denir.
Regülatör bağlayacağınız makine teçhizata uygun regülatör seçimi güç hesaplaması için mutlaka firmamız ile irtibat kurunuz. Telefon mail veya watsapp üzerinden 7/24 iletişim kurabilir ücretsiz bilgi alabilirsiniz.
Öncelikle Regülatör ihtiyacı olan yerin şebeke elektrik hattına olan mesafesi, voltajın düştüğü alt limit ve çıktığı üst limit tespit edilmelidir. Örneğin Voltaj Alt limit monofaze 160/260volt, trifaze 275/450 volt dalgalanma yoğunluğu, yerin kırsal, dağlık veya şehir merkezi gibi konumu, trafoya uzaklık, yakınlık mesafesi gibi faktörler tespit edilir.
Firmamız bu faktörler doğrultusunda tarafınıza en uygun regülatör modelini önermekte ve kalıcı çözüm sunmaktadır.